ΝΕΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΠΕ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019 - 2020

(πατήστε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο + ή στον τίτλο για περισσότερες πληροφορίες)

Ημερίδα ΙΓΕ 23/10/2019

«Κομποστοποίηση»

Το ΚΠΕ Λαυρίου πραγματοποίησε στις 23/10/2019 ημερίδα για τους εκπαιδευόμενους του τμήματος ‘Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών’ του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών με θέμα την κομποστοποίηση. Οι 11 συμμετέχοντες παρακολούθησαν ενημερωτική εισήγηση, ενώ ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο και περιήγηση στους χώρους του ΤΠΠΛ από την Ειρήνη Μιχαηλίδου (αν. υπ. ΚΠΕ Λαυρίου).

Ημερίδα - 19 Νοεμβρίου 2019

«Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση: ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην προστασία του περιβάλλοντος και του ανθρώπου»

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αττικής για το μείζον και επείγον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, οι 14 υπεύθυνοι ΠΕ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής καθώς και τα 4 ΚΠΕ της Αττικής και ο σύλλογος ΠΕΕΚΠΕ σχεδίασαν και διοργάνωσαν ημερίδα για το θέμα αυτό με βασικούς εισηγητές τους Χρ. Ζερεφό και Ε. Λέκκα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η ημερίδα απευθυνόταν σε 120 εκπαιδευτικούς.

Εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας και εδώ οι ομάδες εργασίας που σχηματίστηκαν για την διεξαγωγή των εργαστηρίων. Εδώ ενδεικτικές φωτογραφίες από την ημερίδα.

Θεσσαλονίκη, 22-23-24 Νοεμβρίου 2019

«Συμμετοχή στο συνέδριο: ‘Προτάσεις τέχνης και πολιτισμού στην εκπαίδευση’»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου συμμετείχε με εισήγηση στο συνέδριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τα ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας στις 22-24 Νοεμβρίου 2019. Εισηγήτριες ήταν οι Μαρία Καγιάφα, Ειρήνη Μιχαηλίδου και Φιλιώ Πέππα και ο τίτλος της εργασίας που παρουσιάστηκε ήταν ‘Η πόλη υποδέχεται τους μαθητές: μια πρόταση εκπαίδευσης για την αειφορία με άξονα την αρχιτεκτονική’. Εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου. Εδώ η αφίσα του συνεδρίου. Εδώ φωτογραφίες από το συνέδριο. Εδώ η ppt παρουσίαση στο συνέδριο.

Ημερίδα - 1 Φεβρουαρίου 2020

«Οργάνωση δράσης στον Προσανατολισμό - Orienteering»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου οργάνωσε στη 1η Φεβρουαρίου 2020 επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Οργάνωση δράσης στον Προσανατολισμό - Orienteering» σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των υπευθύνων Π.Ε.

Η ημερίδα απευθύνθηκε σε 40 εκπαιδευτικούς και πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΚΠΕ Λαυρίου στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Στόχος μας ήταν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το αγώνισμα/παιχνίδι του προσανατολισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία χάρτη και στον σχεδιασμό αγώνα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτρη Καραδημητρίου για την πολυσχιδή συμμετοχή του.

Εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας. Εδώ φωτογραφίες από την ημερίδα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

«Δράση για την διαχείριση των απορριμμάτων στα δημοτικά σχολεία του Λαυρίου»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου σχεδίασε και υλοποίησε εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης για τα απορρίμματα στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας με την συμμετοχή κάποιων τάξεων από κάθε σχολείο. Καθώς η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα βασικά περιβαλλοντικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής, στόχος μας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών που θα οδηγήσει σε καλές πρακτικές για την καλύτερη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων. Η δράση πραγματοποιήθηκε στα σχολεία από τα μέλη του ΚΠΕ σε διαδοχικές επισκέψεις. Το σκεπτικό, την πορεία και τους συμμετέχοντες της δράσης μπορείτε να την δείτε εδώ. Οι ερωτήσεις των ερωτηματολογίων είναι εδώ. Το προσωπικό ημερολόγιο είναι εδώ. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εδώ. Κι εδώ κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες.