ΝΕΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΠΕ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2020 - 2021

(πατήστε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο + ή στον τίτλο για περισσότερες πληροφορίες)

Σεμινάριο – 20 Νοεμβρίου 2020

«Πλαστικά μετά τη Χρήση - Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου συμμετείχε με εισήγηση στο διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο «Πλαστικά μετά τη Χρήση - Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 (18:00 - 19:55) στην ψηφιακή πλατφόρμα ZOOΜ. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο για την ΠΕ /ΕΑΑ «MEdIES» και την ΕΕΑΑ. Για το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε ΕΔΩ.

Ημερίδα Ενημέρωσης – 22 Δεκεμβρίου 2020

«Πλαστικά μετά τη Χρήση - Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου συμμετείχε με εισήγηση στην διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με τίτλο «Πλαστικά μετά τη Χρήση - Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 (14:00 - 16:30) στην ψηφιακή πλατφόρμα ZOOΜ. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαυρεωτικής, καθώς και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Απορριμμάτων (ΕΕΑΑ) και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE)/ Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Δίκτυο MEdIES).

Για το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε ΕΔΩ. Για την πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ.

Σεμινάριο – 25 Φεβρουαρίου 2021

«ΦΩΤΟ-γράφω για το περιβάλλον»

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου και Ελευσίνας διοργάνωσαν διαδικτυακό εξ’ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «ΦΩΤΟ-γράφω για το περιβάλλον» και θέμα την φωτογραφία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 (18:00 - 21:00) στην ψηφιακή πλατφόρμα WEBEX. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, καθώς της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ν. Κυκλάδων και συνδιοργανώθηκε με τους αντίστοιχους υπεύθυνους ΠΕ των διευθύνσεων αυτών. Για το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε ΕΔΩ. Για την εισήγηση του ΚΠΕ Λαυρίου, πατήστε ΕΔΩ. Για την εισήγηση της κ. Βορύλλα, πατήστε ΕΔΩ. Για την εισήγηση των Δαρδιώτη και Στυλιάδη, πατήστε ΕΔΩ. To puzzle της κ. Γαλανοπούλου είναι ΕΔΩ.

Σεμινάριο – 1 Μαρτίου 2021

«Διατροφή, υγεία και οικολογικό αποτύπωμα, συναντιούνται σε ένα κήπο!» Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας «Σχολικοί λαχανόκηποι: Καλλιεργώ μέρος της τροφής μου» Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου συμμετείχε με εργαστήριο στο ιδρυτικό επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο τοπικού θεματικού δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 (17.30-20.00).

Για το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε ΕΔΩ.

Σεμινάριο – 30 Μαρτίου 2021

«Τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά στη ζωή μας»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου διοργάνωσε διαδικτυακό εξ’ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά στη ζωή μας». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 (18:00 - 21:00) στην ψηφιακή πλατφόρμα WEBEX. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και Β’ Αθήνας και συνδιοργανώθηκε με τους αντίστοιχους υπεύθυνους ΠΕ των διευθύνσεων αυτών.

Για το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε ΕΔΩ.

Για την εισήγηση της κ. Μιχαηλίδου, πατήστε ΕΔΩ. Για την εισήγηση της κ. Πετρίδου, πατήστε ΕΔΩ. Για την εισήγηση της κ. Σωτηροπούλου, πατήστε ΕΔΩ. Για την εισήγηση της κ. Βαλλιανάτου, πατήστε ΕΔΩ. Για την εισήγηση των Δασκολιά, Γκότζου και Τρίγκατζη, πατήστε ΕΔΩ.

Σεμινάριο – 14 Απριλίου 2021

«Βιομηχανικοί τόποι: αφηγήσεις και εικόνες, μέσα από τη σκοπιά της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία»

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, Νάουσας, Δραπετσώνας Λαυρίου και Ελευσίνας διοργάνωσαν διαδικτυακό εξ’ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Βιομηχανικοί τόποι: αφηγήσεις και εικόνες, μέσα από τη σκοπιά της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία» και θέμα την Βιομηχανική Κληρονομιά. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 (18:00 - 21:00) στην ψηφιακή πλατφόρμα WEBEX. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Ημαθίας και Καβάλας.

Για το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε ΕΔΩ.